P5 - Závody Kolín

30.04.2010 17:00

Jak bylo na závodech v Kolíně

     V pátek 30.4. jsme se vydali s posádkou žáků na naše první letošní závody, které se konaly na Sandberku v Kolíně. Z Rajhradu jsme odjížděli v pátek navečer a do Kolína jsme dorazili okolo deváté hodiny večerní. Postavili jsme stany a vydali se za našimi starými kamarády z loňského roku. Všichni jsme byli natěšení na opékání špekáčků, ale nebylo kde...Jediné ohniště, které bylo k dispozici bylo obsazeno domorodci a tak jsme místo posezení u ohně strávili večer na hřišti. V noci nám trochu sprchlo a nebýt zapomenutého zapnutí zipu od stanu, tak by byli všichni suchý, co ty na to Martine? :-).

     Naštěstí nám v sobotu od rána svítilo sluníčko a tak spacák rychle schnul. Po vydatné snídani začal velký boj mezi posádkami v první disciplíně kterou byl slalom. První jeli dospělé kategorie po nich dorostenci a nakonec žáci. Po velkém boji, který svedli s domácí posádkou skončili naši žáci na druhém místě ve slalomu. Když skončil slalom následovala asi douhodinová pauza na oběd a relaxaci. Odpoledne bylo ve znamení sprintu. Posádky startovaly podle umístění ve slalomu a tak i zde probíhal nelítostný boj o cenné vteřiny a umístění. Zde nám o pár sekund uteklo třetí místo a museli jsme se spokojit s bramborovým umístěním. Vůbec je to však nerozházelo a začali trénovat jízdu na kánoii. A najednou z jezdců na kánoi byli dva plaváčci. Verča a Míša vyzkoušeli kvalitu místní vody a pohled na loď ze spoda.  Po malé svačině jsme vyrazili do víru města a navštivili místní aquapark, dětem se moc llíbil. Mimo plavání jsme si tam užívali skluzavek, tobogánu, vlnobití, výřivek, bublinek nebo teplé páry a ostatních atrakcí. Když jsme tady ukončili očistu, tak jsme se vrátili do loděnice Sandberk a uvařili společně večeři. Navečer kdy jsme se chystali na přátelské posezení u kytar, byla dobrá pohoda přerušena cizím výtržníkem, proti kterému zasáhla policie ČR a neohrožení vodáci pan Karel a Zdenda. Zásahu se zúčastnila i rajhradská pramice, neboť výtržník odplul do dáli a bylo potřeba ho na vodě vystopovat. Po zadržení výtržníka všichni zatleskali naší policii a našim vodákům za dobrou práci. Následovalo hraní a zpívání s dětmi pod lampou a potom už jenom jít spát.     

    Ráno na nás čekala hlavní disciplína a to sjezd. Dospělí jeli 10 km a žáci 6km. Před cílem byla do závodu vložená střelba. I zde Sněženky a Machři zabojovali a jenom minuta, kterou ztratili na střelbě je dělila od třetího místa. Tak jsme si odváželi celkové čtvrté místo. A už nás čekalo jen zbaliti stany a po slavnostním vyhlášení výsledků vyraziti domů do Rajhradu. Po skvěle odvedených výkonech celá posádka která jela ve složení Tomáš Kašík, Martin Kašík, Jarda Kafka, Verča Čermáková a Míša Šedová v autě skoro ceklou cestu prospala

Tak ahoj na další vodácké akci.